Gezondheid

Fietslessen voor kinderen in zomervakantie

Je kan je vanaf nu inschrijven voor de reeks fietslessen voor kinderen. Je schrijft je kind in voor de hele reeks, van maandag 26 augustus tot vrijdag 30 augustus, elke dag van 10u tot 11u30.

We starten op maandag aan de Fietsschool in Park Spoor Noord.

We hebben graag dat ouders blijven om te supporteren en te helpen.

Als je kind geen eigen fiets heeft zorgen we voor een fietsje tijdens de lessen.

Inschrijven via apenopwieltjes@vormingplusantwerpen.be

Graag met naam, woonplaats en leeftijd van zoon of dochter.

Tarief: –   Prijs: buurtsporttarieven, 15 euro voor vijf dagen van 1.5 uur (3 euro voor mensen met VT tarief)

Gezondheid op school – De week van …

Deze weken organiseren we voor de ganse basisschool!

Gezond leven en eten is heel belangrijk. Ook op school verdient dit onze aandacht!

Wat doen wij dit schooljaar?

9 mei ‘19: gezond ontbijt op school

Een leuke dag start met een goed ontbijt! Vandaag eten we lekker en gezond voor we aan de slag gaan in de klas.

foto 2

14 mei ’19: sportdag kleuterschool

24 mei ’19: sportdag lagere school L1 + L2

7 juni ’18: sportdag lagere school L3 + L4

? : sportdag lagere school L5 + L6

We sporten er op los vandaag. Een hele dag spelen en vooral bewegen!

tanden poetsen in de klas!

Om onze tanden gezond te houden, moeten we ze elke dag twee keer poetsen.

Zit jij in de lagere school of in K3? Breng je tandenborstel mee! We zorgen voor 1 dagelijkse poetsbeurt in de klas!

foto 4

de maand van het bruin brood

We zien graag bruine boterhammen in de brooddoos. Zij bevatten veel meer vezels en vitamientjes dan witte boterhammen of sandwiches. Deze maand kijken wij je brooddoos na en krijg je een sticker als je brood bruin is!

Luizen!

Hoe weet je of een kind luizen heeft? Gebruik de natkamtest. De luizen nadien uitroeien, doe je in 8 simpele stappen.

Een handig filmpje: luizen uitroeien in 8 stappen